See Dizisi İnceleme - İLK 3 BÖLÜM -Spoiler-

Steven Knight’ın Jason Momoa’lı Bilimkurgu Dizisi See’den İlk 3 bölüm yayınlandı!
İNCELEME SPOİLER İÇERİR.
-DİKKAT-
Apple+ Tv`nin merakla beklenen "See" dizisi ilk 3 bölümü ile diziseverlerin karşısına çıktı.
Bilinmeyen bir uzak zamanda insanlığın görme yitisini yitirdiği dokunarak koklayarak hissederek duyarak yaşadığı ve görmenin lanetli olduğu düşüncesi dizinin ana temasını oluşturuyor.
Dizide başrol olan "Jason Mamoa" Bir kabile şefidir. Daha önce dedesi ve babası gibi köle tacirliği yapan Mamoa onlar gibi olmayı bırakmış ve geçmişine bir çizgi çekmiştir. Kabile reisi olduktan belirsiz bir zaman sonra kabilelerine yolunu kaybetmiş bir kadın gelir ve kabileye sığınır. Kabile şefimiz aynı zamanda bekar ve çocuk sahibi olamamaktadır. Bu kadın kabileye geldiğinde ise hamiledir. Mamoa şefimiz bu kadını Tanrı tarafından gönderildiğini inanmaktadır, en azından ben öyle düşünüyorum. Kadının kabileye geldiğini duyan cadı avcıları ile kabile arasında bir savaş başlar. Çocukların lanetli olduğuna inanan cadı avcıları çocukların gerçek babalarının peşindedir.
velhasıl bu kovalamaca başlar ve kabile gerçek babasının gösterdiği yolları takip ederek yeni bir yerde yaşamaya başlar ve orada 2 çocuk doğar. Bu ikizlerin birisi erkek birisi kızdır. Gözleri gören bu ikizlerin uzun bir süre kabileden saklanır vs vs.
Dizide anlatılmak istenen mesaj insanlığın görerek ve inşa ederek birbirine zarar verdiği ve zaman içerisinde bu zararın kendi felaketlerine yol açtığıdır.
Gerçek babaları aynı zamanda çocuklarına bir kutuda kitaplar bırakır. Hoşuma giden bir ayrıntı ise George Orwell`ın baş yapıtı olan "1984" romanı da bırakılan kitaplar arasındadır.
Bir distopya olarak düşünülüp verilen mesajı alan izleyicilerimiz bu diziden oldukça keyif alacaktır.
Dizide mantık hataları ve buna benzer şeylere aşırı takılan insanlar iseniz izlemenizi önermiyoruz.
İyi Seyirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar