Dünya`yı değiştiren Adam Winston Churcill - En Karanlık Saat Film İncelemesi -

2. Dünya savaşında tarihin seyrini değiştiren adam olarak gösterilen Winston Churcill, hayranlık uyandıran kararları ve hareketleri sonrası sadece bir Milletin değil Bütün Avrupa`nın seyrini değiştiriyor.

Son zamanlarda izlediğim ve etkisinde kaldığım harika bir dönem filmi.
Dönemin yıkıcı korku dolu havasını filmi izlerken rahatlıkla alabiliyorsunuz. Filmin Başrolü olan Gary Oldman aynı zaman da bu film sayesinde en iyi erkek oyuncu ödülüne de sahip oldu. Film 6 Dalda Oscar adaylığına gösterilse de sadece birini alabilme başarısı sizi asla yanıltmasın.
Nazi Almanya`sının zorba yönetimi ve ilerleyişi İngiltere`de korku ve dikkatle izleniyordu. 1. Dünya savaşı sonrası yanlış politikaları gereği istenmeyen adam ilan edilen Churcill muhalefet tarafından seviliyordu. İktidar partisinin liderinin savaş politikalarını yetersiz bulan muhalefet güven oyu vermiyor parlementonun elini kolunu bağlıyordu. Herkesin sorumluluk almaktan kaçtığı ve zor kararların verilmesi gerektiği bir dönemde lider boşluğu çeken İngiltere`de oklar Churcill`e çevrilir.
Bu zor zamanda başbakanlık görevini kabul eden Churcill kendi partisinin desteklemediği politikalar güder asla ve asla Nazi Almanyası ile barışma yoluna gitmeyi düşünmez. Aldığı kararlar ve yaptıkları ile bir döneme damga vuran bu adamın bu filmi oldukça hayranlık ile çekildiği belli olsa da film kendini izleyiciye sevdiriyor.
Şiddetle İzlemenizi öneririm
İYİ Seyirler
KISA BİR SAHNE

Yorum Gönder

0 Yorumlar