Andrew Heywood - Siyaset Teorisine Giriş Hakkında

Kitap Hakkında
Andrew Heywood`un Siyaset Teorisine Giriş adlı kitabı hakkında bir inceleme yaptım.
Kitap üniversitelerde ders kitabı olarak okutulsa da siyasete meraklı kişiler siyaset biliminin oluşumu hakkında net bilgi alabileceği siyaset teorisi nedir siyaset felsefesi nedir ikisi aynı şeyi mi ifade eder gibi sorularının cevaplarını bu kitapta bulacaktır. Kitabın en iyi özelliği günümüzde varolmuş olması ve yakın tarihi bilebilmesi ve yorumlayabilmesi.

Kitabımızın ilk bölümünde siyasi kavramlar ve teoriler ile giriş yapmakta bizi her zaman duyduğumuz fakat tam anlamıyla bilmediğimiz kavramlar hakkında bilgilendirmekte bu kavramların hangi koşullarda ve zamanlar da kimler tarafından ne demek istediği anlatılmaktadır.
Kitabımız da siyai kavramların anlaşılmasına özen gösterilmiş kavramlaştırdığımız çoğu kelimenin o anki durum ve zamana göre değişkenlik gösterdiği örneklerle anlatılmıştır.
Siyaset Teorisi Nedir? Sorusuna cevap ararken Postmodernizm ile Anahtar şahsiyetlere vurgu yapılmıştır. Friedrich Nietzsche gibi postmodernizmin öncülerini ve düşüncelerini kısaca acıklamıştır.
Kitabın bir diğer güzel yanı ise bu bilgiler ile yetinmeyen meraklı okuyucular için ileri okumalar bölümü ile kişilerin "ne okuyacağım ben şimdi?" "Şuan ne yapmam gerekiyor?" sorularına kolay bir cevap veriyor.
Kitabın her bölümünün sonunda Özet olarak bir bölüm bulunuyor ve o bölüm boyunca ne anlattığı kısa maddeler ile açıklıyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar